Bechamel light fără unt

bechame light
CategoryDifficultyBeginner
Prep Time5 minsCook Time10 minsTotal Time15 mins
Nutrition Facts

0 servings

Serving size

100g


Amount per serving
Calories73
% Daily Value *
Total Fat 1.00g2%
Cholesterol 2.40mg1%
Total Carbohydrate 14.60g6%
Dietary Fiber 0.50g2%
Protein 2.30g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

 500 ml Lapte de orez
 50 g Făină de orez
 4 g Sare
 1 pinch Piper
 1 pinch Nucșoară
 1520 g Parmezan
Bechamel light urmareste pasii
1

Pune o cratiță pe foc și toarnă aproximativ 400 ml de lapte de orez, adăugând nucșoară, sare și piper din belșug.

2

Între timp, toarnă restul de lapte de orez într-un pahar și dizolvă făina de orez cu un tel.

De ce făina de orez?

Folosind făina de orez ca agent de îngroșare (și nu făina clasică de grâu), vei obține o besciamella extrem de fină. În plus, besciamella realizată cu făină de orez poate fi consumată fără probleme și de persoanele cu celiachie, deoarece această făină nu conține gluten.

3

Când laptele va fi ajuns la punctul de fierbere, toarnă făina diluată (dizolvată în lapte); așteaptă apoi ca sosul să revină la fierbere și continuă să amesteci timp de câteva minute pentru a găti făina.

4

În final, adăugați parmezanul (sau tofu, dacă urmezi o dietă vegană) și amestecați.

5

Astfel, besciamella light este gata de utilizare: ideală pentru sufleuri vegetariene sau cu carne și pentru lasagna.

 

Ingredients

 500 ml Lapte de orez
 50 g Făină de orez
 4 g Sare
 1 pinch Piper
 1 pinch Nucșoară
 1520 g Parmezan

Directions

Bechamel light urmareste pasii
1

Pune o cratiță pe foc și toarnă aproximativ 400 ml de lapte de orez, adăugând nucșoară, sare și piper din belșug.

2

Între timp, toarnă restul de lapte de orez într-un pahar și dizolvă făina de orez cu un tel.

De ce făina de orez?

Folosind făina de orez ca agent de îngroșare (și nu făina clasică de grâu), vei obține o besciamella extrem de fină. În plus, besciamella realizată cu făină de orez poate fi consumată fără probleme și de persoanele cu celiachie, deoarece această făină nu conține gluten.

3

Când laptele va fi ajuns la punctul de fierbere, toarnă făina diluată (dizolvată în lapte); așteaptă apoi ca sosul să revină la fierbere și continuă să amesteci timp de câteva minute pentru a găti făina.

4

În final, adăugați parmezanul (sau tofu, dacă urmezi o dietă vegană) și amestecați.

5

Astfel, besciamella light este gata de utilizare: ideală pentru sufleuri vegetariene sau cu carne și pentru lasagna.

Notes

Bechamel light fără unt

carbohidrati

CarbohidratiiCarbohidratii

CategoryPreparateDifficultyBeginner Prep Time5 minsCook Time10 minsTotal Time15 mins Nutrition Facts0 servingsServing size 100gAmount per servingCalories73% Daily Value *Total Fat 1.00g2%Cholesterol 2.40mg1%Total Carbohydrate 14.60g6%Dietary Fiber 0.50g2%Protein 2.30g* The % Daily Value