O alternativă sănătoasă și delicată Bechamel ușor preparat în lapte de orez este fie vegetarian, fie vegetarian cu grăsimi saturate.
Pe lângă reducerea colesterolului, bechamelul ușor este un element nutritiv pentru a ajuta o dietă sau o problemă metabolică.
Deoarece nu conține ingrediente de origine animală, cu excepția parmezanului, pregătește un gust cremos și bogat. Descoperiți cum este o alternativă niciodată folosită la tradiționalul bechamel!
Pune o cratiță pe foc și toarnă aproximativ 400 ml de lapte de orez, adăugând nucșoară, sare și piper din belșug.
Între timp, toarnă restul de lapte de orez într-un pahar și dizolvă făina de orez cu un tel.
De ce făina de orez?
Folosind făina de orez ca agent de îngroșare (și nu făina clasică de grâu), vei obține o besciamella extrem de fină. În plus, besciamella realizată cu făină de orez poate fi consumată fără probleme și de persoanele cu celiachie, deoarece această făină nu conține gluten.
Când laptele va fi ajuns la punctul de fierbere, toarnă făina diluată (dizolvată în lapte); așteaptă apoi ca sosul să revină la fierbere și continuă să amesteci timp de câteva minute pentru a găti făina.
În final, adăugați parmezanul (sau tofu, dacă urmezi o dietă vegană) și amestecați.
Astfel, besciamella light este gata de utilizare: ideală pentru sufleuri vegetariene sau cu carne și pentru lasagna.
0 servings
100g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.