Chipsuri

chipsuri
Category,
Nutrition Facts

0 servings

Serving size

100g


Amount per serving
Calories83
% Daily Value *
Total Fat 0.80g2%
Saturated Fat 0.19g1%
Cholesterol 0.00mg0%
Total Carbohydrate 18.0g7%
Dietary Fiber 1.60g6%
Protein 2.10g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

 200 g Cartofi
 Sare
 Piper
 Boia de ardei dulce sau picant
1

Spălați cartofii , uscați-i și îndepărtați coaja .

2

Tăiați cartofii în felii foarte subțiri, de preferință cu un feliator de legume pentru a obține chipsuri obișnuite.

3

Clătiți feliile de cartof în apă rece de mai multe ori, lăsându-le să se înmoaie timp de 5 minute și schimbând apa deseori: această operație este utilă pentru a elimina, pe cât posibil, amidonul din cartofi.

4

Centrifugați feliile de cartofi și uscați-le ușor cu o cârpă de bumbac sau hârtie absorbantă.

5

Puneti intr-un vas pentru microunde hartia de copt.

6

Puneți un strat de felii de cartof, având grijă să nu le suprapuneți.

7

Adăugați condimente dupa gust (de exemplu, sare , boia , piper, rozmarin

8

Gatiti chipsurile la cuptorul cu microunde timp de 5 minute la 800W, intorcandule la jumătatea timpului de gătit. După 5 minute, verificați gradul de crocantete și, dacă este necesar, prelungiți gătirea timp de 30-60 de secunde la 200-300W.

Nota importanta:
9

Pentru a obține un rezultat excelent, este recomandat să tăiați cartofii în felii foarte subțiri, aproape transparente și să le clătiți de mai multe ori în apă pentru a îndepărta cât mai mult amidon.

 

Ingredients

 200 g Cartofi
 Sare
 Piper
 Boia de ardei dulce sau picant

Directions

1

Spălați cartofii , uscați-i și îndepărtați coaja .

2

Tăiați cartofii în felii foarte subțiri, de preferință cu un feliator de legume pentru a obține chipsuri obișnuite.

3

Clătiți feliile de cartof în apă rece de mai multe ori, lăsându-le să se înmoaie timp de 5 minute și schimbând apa deseori: această operație este utilă pentru a elimina, pe cât posibil, amidonul din cartofi.

4

Centrifugați feliile de cartofi și uscați-le ușor cu o cârpă de bumbac sau hârtie absorbantă.

5

Puneti intr-un vas pentru microunde hartia de copt.

6

Puneți un strat de felii de cartof, având grijă să nu le suprapuneți.

7

Adăugați condimente dupa gust (de exemplu, sare , boia , piper, rozmarin

8

Gatiti chipsurile la cuptorul cu microunde timp de 5 minute la 800W, intorcandule la jumătatea timpului de gătit. După 5 minute, verificați gradul de crocantete și, dacă este necesar, prelungiți gătirea timp de 30-60 de secunde la 200-300W.

Nota importanta:
9

Pentru a obține un rezultat excelent, este recomandat să tăiați cartofii în felii foarte subțiri, aproape transparente și să le clătiți de mai multe ori în apă pentru a îndepărta cât mai mult amidon.

Notes

Chipsuri