0 servings
100g
- Amount per serving
- Calories53
- % Daily Value *
- Total Fat 0.10g1%
- Cholesterol 0mg
- Total Carbohydrate 12.90g5%
- Dietary Fiber 1.3g5%
- Protein 1g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
În paharul unui blender se toarnă piureul de roșii , oțetul de vin (sau oțetul de mere), zahărul brun, sarea, piperul și boiaua de ardei dulce. Adăugați o linguriță de pastă de roșii după gust, care este utilă pentru a îmbunătăți culoarea roșie strălucitoare a sosului.
Spală bine mărul și taie-l (cu coaja) în bucăți mari. Adăugați mărul în amestecul de roșii, direct în paharul blenderului.
Știai asta ?!?
Mărul este foarte bogat în pectină, care este concentrat în principal în coajă. Pectina prezentă în mod natural în fructe favorizează îngroșarea sosului: în acest fel, vom evita adăugarea de îngroșători artificiali.
Amestecați cu blederul și obțineți un sos omogen. Inevitabil, se va forma un strat subțire de spumă.
Turnați sosul obținut (încă destul de lichid) într-o cratiță: aduceți la fierbere și păstrați o flacără blândă aproximativ o oră, amestecând ocazional.
După o oră de gătire lentă, sosul se va îngroșa perfect și va avea o consistența clasică a ketchup-ului.
Se lasă să se răcească și se servește ca însoțire la chipsuri sau carne.
Ingredients
Directions
În paharul unui blender se toarnă piureul de roșii , oțetul de vin (sau oțetul de mere), zahărul brun, sarea, piperul și boiaua de ardei dulce. Adăugați o linguriță de pastă de roșii după gust, care este utilă pentru a îmbunătăți culoarea roșie strălucitoare a sosului.
Spală bine mărul și taie-l (cu coaja) în bucăți mari. Adăugați mărul în amestecul de roșii, direct în paharul blenderului.
Știai asta ?!?
Mărul este foarte bogat în pectină, care este concentrat în principal în coajă. Pectina prezentă în mod natural în fructe favorizează îngroșarea sosului: în acest fel, vom evita adăugarea de îngroșători artificiali.
Amestecați cu blederul și obțineți un sos omogen. Inevitabil, se va forma un strat subțire de spumă.
Turnați sosul obținut (încă destul de lichid) într-o cratiță: aduceți la fierbere și păstrați o flacără blândă aproximativ o oră, amestecând ocazional.
După o oră de gătire lentă, sosul se va îngroșa perfect și va avea o consistența clasică a ketchup-ului.
Se lasă să se răcească și se servește ca însoțire la chipsuri sau carne.