Am fost cu adevărat surprins când am descoperit cât de ușor este să pregătești maioneza fără ulei ; după ce am gustat-o, uimirea mea a crescut: era foarte, foarte asemănătoare cu maioneza clasică. Așadar, am decis să vă arăt cât de ușor și rapid este să pregătiți maioneza fără ulei. Dacă ai cel puțin un pic de curiozitate, atunci urmează-mă și află cum o poţi prepara.
Se încălzește aproximativ 150 ml de apă împreună cu un vârf de sare și muștar.
Turnati faina de orez intr-un pahar si adaugati apa ramasa (aprox. 30 ml): amestecati totul cu o lingură.
Cand apa din oala începe să fiarbă, turnați făina de orez și continuați să amestecați până se formează o cremă groasă.
Coborâți focul și adăugați sucul de lămâie, oțetul și, în cele din urmă, gălbenușul: continuați să amestecați până când atinge densitatea dorită
Important
Este important să evitați fierberea amestecului după combinarea gălbenușului de ou: o posibilă fierbere, de fapt, ar duce la nereusirea maionezei datorită gatirii galbenusului .
Turnați crema într-un bol mic și lăsați să se răcească, mai întâi la temperatura camerei, apoi la frigider timp de 1 ora .
0 servings
100g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.