Tort de Mere (Apple Pie) Vegan

tort de mere
Category, DifficultyBeginner
Prep Time30 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr 10 mins
Nutrition Facts

0 servings

Serving size

100g


Amount per serving
Calories178
% Daily Value *
Total Fat 4.00g6%
Trans Fat 0.60g
Total Carbohydrate 32.70g12%
Dietary Fiber 3.00g11%
Protein 2.60g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Pentru foaia brisè
 1 pinch Sare
 5 g Praf de copt
 Suc și coajă de lămâie naturale
 60 ml Ulei de porumb
 100 g Zahăr din trestie
 80 ml Lapte de Soia
 50 g Amidon de cartofi
 200 g Făină integrală de grâu
Pentru uns cu pensula
 10 g Zahăr din trestie
 20 ml Lapte de soia
Pentru umplut
 50 g Pesmet
 Suc și coajă de lămâie netratate
 Nucșoară
 1 pinch Scorțișoară
 100 g Zahăr din trestie
 1 kg Mere
1

În primul rând, pregătiți foaia vegana brisè. Într-un bol, amestecați făina integrală de grâu, amidonul de cartofi și zahărul din trestie.Adăugați un vârf de sare, praful de copt și aroma cu o coajă de lămâie. Amestecați ingredientele cu sucul de lămâie, uleiul de semințe de porumb și laptele vegetal: frământați cu mâinile până obțineți un aluat moale și elastic, ușor de lucrat. Înfășurați pastele briser într-o foaie de film transparent, apoi lăsați-l să se odihnească în frigider.

2

Între timp, dedicați-vă pregătirii umpluturii. Cojiți merele, tăiați-le felii, cu ajutorul unei mandoline, obțineți multe felii subțiri. Presărați merele cu suc de lămâie pentru a preveni oxidarea.

3

Turnați zahărul brun într-o cratita mare, de preferință antiaderentă. Adăugați sucul de lămâie și condimentele (scorțișoară și nucșoară). Când zahărul brun începe să se caramelizeze, adaugă feliile de mere și gătește 3-4 minute, menținând o flacără vie. Completați adăugând o lingură de pesmet.

Tort de mere - Știai asta ?!?


Rețeta originală pentru plăcintă cu mere implică utilizarea untului, atât în ​​paste cât și în umplutură de mere. Mai mult decât atât, plăcinta tradițională sugerează utilizarea făinii pentru îngroșarea umpluturii: în schimb, propunem pesmetul, care va da o notă rustică desertului.

4

Scoateți pastele de briser vegan din frigider și împărțiți-le în două părți una mai mare decat celalalta. Întindeți-o pe cea mai mare orțiunuta de aluat până se obține un disc (BAZA) subțire de 2-3 mm. Pentru a facilita aplicarea, se recomandă să se lucreze aluatul între două foi de hârtie de copt . Aliniați tigaia ceramică cu primul disc de aluat brisé, având grijă să introduceți foaia de hârtie de copt în interiorul acesteia: în acest fel, va fi mai ușor să îndepărtați tortul din tigaie. Cu aluatul rămas, pregătiți un alt disc mai mic (CAPAC).

5

Se toarnă o lingură de pesmet pe baza pastei: se va folosi la uscarea lichidelor de umplere. Distribuie acum umplutura de mere uniform, acoperind întreaga suprafață .

6

Acoperiți umplutura de mere cu al doilea disc de aluat și lipiți marginile primului și celui de-al doilea disc, oferindu-i o formă decorativa.

7

În acest moment, faceți 5 tăieturi (5 spițe) tăind suprafața aluatului cu un cuțit ascuțit.

8

Ungeți suprafața cu lapte vegetal și presărați zahăr din trestie.

9

Coaceți prăjitura într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C (ventilat) pentru aproximativ 20 de minute; coborâți temperatura la 160 ° C și continuați încă 20 de minute. Dacă, în timpul gătitului, suprafața este prea colorată, este indicat să așezați o foaie de hârtie de aluminiu deasupra tortului.

10

Scoate tortul din cuptor și așteaptă cel puțin câteva ore înainte de a-l tăia.
Tortul vegan de mere poate fi păstrat la frigider timp de 4 zile.

 

Ingredients

Pentru foaia brisè
 1 pinch Sare
 5 g Praf de copt
 Suc și coajă de lămâie naturale
 60 ml Ulei de porumb
 100 g Zahăr din trestie
 80 ml Lapte de Soia
 50 g Amidon de cartofi
 200 g Făină integrală de grâu
Pentru uns cu pensula
 10 g Zahăr din trestie
 20 ml Lapte de soia
Pentru umplut
 50 g Pesmet
 Suc și coajă de lămâie netratate
 Nucșoară
 1 pinch Scorțișoară
 100 g Zahăr din trestie
 1 kg Mere

Directions

1

În primul rând, pregătiți foaia vegana brisè. Într-un bol, amestecați făina integrală de grâu, amidonul de cartofi și zahărul din trestie.Adăugați un vârf de sare, praful de copt și aroma cu o coajă de lămâie. Amestecați ingredientele cu sucul de lămâie, uleiul de semințe de porumb și laptele vegetal: frământați cu mâinile până obțineți un aluat moale și elastic, ușor de lucrat. Înfășurați pastele briser într-o foaie de film transparent, apoi lăsați-l să se odihnească în frigider.

2

Între timp, dedicați-vă pregătirii umpluturii. Cojiți merele, tăiați-le felii, cu ajutorul unei mandoline, obțineți multe felii subțiri. Presărați merele cu suc de lămâie pentru a preveni oxidarea.

3

Turnați zahărul brun într-o cratita mare, de preferință antiaderentă. Adăugați sucul de lămâie și condimentele (scorțișoară și nucșoară). Când zahărul brun începe să se caramelizeze, adaugă feliile de mere și gătește 3-4 minute, menținând o flacără vie. Completați adăugând o lingură de pesmet.

Tort de mere - Știai asta ?!?


Rețeta originală pentru plăcintă cu mere implică utilizarea untului, atât în ​​paste cât și în umplutură de mere. Mai mult decât atât, plăcinta tradițională sugerează utilizarea făinii pentru îngroșarea umpluturii: în schimb, propunem pesmetul, care va da o notă rustică desertului.

4

Scoateți pastele de briser vegan din frigider și împărțiți-le în două părți una mai mare decat celalalta. Întindeți-o pe cea mai mare orțiunuta de aluat până se obține un disc (BAZA) subțire de 2-3 mm. Pentru a facilita aplicarea, se recomandă să se lucreze aluatul între două foi de hârtie de copt . Aliniați tigaia ceramică cu primul disc de aluat brisé, având grijă să introduceți foaia de hârtie de copt în interiorul acesteia: în acest fel, va fi mai ușor să îndepărtați tortul din tigaie. Cu aluatul rămas, pregătiți un alt disc mai mic (CAPAC).

5

Se toarnă o lingură de pesmet pe baza pastei: se va folosi la uscarea lichidelor de umplere. Distribuie acum umplutura de mere uniform, acoperind întreaga suprafață .

6

Acoperiți umplutura de mere cu al doilea disc de aluat și lipiți marginile primului și celui de-al doilea disc, oferindu-i o formă decorativa.

7

În acest moment, faceți 5 tăieturi (5 spițe) tăind suprafața aluatului cu un cuțit ascuțit.

8

Ungeți suprafața cu lapte vegetal și presărați zahăr din trestie.

9

Coaceți prăjitura într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C (ventilat) pentru aproximativ 20 de minute; coborâți temperatura la 160 ° C și continuați încă 20 de minute. Dacă, în timpul gătitului, suprafața este prea colorată, este indicat să așezați o foaie de hârtie de aluminiu deasupra tortului.

10

Scoate tortul din cuptor și așteaptă cel puțin câteva ore înainte de a-l tăia.
Tortul vegan de mere poate fi păstrat la frigider timp de 4 zile.

Notes

Tort de Mere (Apple Pie) Vegan

dieta rina

Dieta RinaDieta Rina

CategoryDesert, SlabireDifficultyBeginner Prep Time30 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr 10 mins Nutrition Facts0 servingsServing size 100gAmount per servingCalories178% Daily Value *Total Fat 4.00g6%Trans Fat 0.60gTotal Carbohydrate 32.70g12%Dietary Fiber 3.00g11%Protein 2.60g* The