0 servings
100g
- Amount per serving
- Calories178
- % Daily Value *
- Total Fat 4.00g6%
- Trans Fat 0.60g
- Total Carbohydrate 32.70g12%
- Dietary Fiber 3.00g11%
- Protein 2.60g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
În primul rând, pregătiți foaia vegana brisè. Într-un bol, amestecați făina integrală de grâu, amidonul de cartofi și zahărul din trestie.Adăugați un vârf de sare, praful de copt și aroma cu o coajă de lămâie. Amestecați ingredientele cu sucul de lămâie, uleiul de semințe de porumb și laptele vegetal: frământați cu mâinile până obțineți un aluat moale și elastic, ușor de lucrat. Înfășurați pastele briser într-o foaie de film transparent, apoi lăsați-l să se odihnească în frigider.
Între timp, dedicați-vă pregătirii umpluturii. Cojiți merele, tăiați-le felii, cu ajutorul unei mandoline, obțineți multe felii subțiri. Presărați merele cu suc de lămâie pentru a preveni oxidarea.
Turnați zahărul brun într-o cratita mare, de preferință antiaderentă. Adăugați sucul de lămâie și condimentele (scorțișoară și nucșoară). Când zahărul brun începe să se caramelizeze, adaugă feliile de mere și gătește 3-4 minute, menținând o flacără vie. Completați adăugând o lingură de pesmet.
Tort de mere - Știai asta ?!?
Rețeta originală pentru plăcintă cu mere implică utilizarea untului, atât în paste cât și în umplutură de mere. Mai mult decât atât, plăcinta tradițională sugerează utilizarea făinii pentru îngroșarea umpluturii: în schimb, propunem pesmetul, care va da o notă rustică desertului.
Scoateți pastele de briser vegan din frigider și împărțiți-le în două părți una mai mare decat celalalta. Întindeți-o pe cea mai mare orțiunuta de aluat până se obține un disc (BAZA) subțire de 2-3 mm. Pentru a facilita aplicarea, se recomandă să se lucreze aluatul între două foi de hârtie de copt . Aliniați tigaia ceramică cu primul disc de aluat brisé, având grijă să introduceți foaia de hârtie de copt în interiorul acesteia: în acest fel, va fi mai ușor să îndepărtați tortul din tigaie. Cu aluatul rămas, pregătiți un alt disc mai mic (CAPAC).
Se toarnă o lingură de pesmet pe baza pastei: se va folosi la uscarea lichidelor de umplere. Distribuie acum umplutura de mere uniform, acoperind întreaga suprafață .
Acoperiți umplutura de mere cu al doilea disc de aluat și lipiți marginile primului și celui de-al doilea disc, oferindu-i o formă decorativa.
În acest moment, faceți 5 tăieturi (5 spițe) tăind suprafața aluatului cu un cuțit ascuțit.
Ungeți suprafața cu lapte vegetal și presărați zahăr din trestie.
Coaceți prăjitura într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C (ventilat) pentru aproximativ 20 de minute; coborâți temperatura la 160 ° C și continuați încă 20 de minute. Dacă, în timpul gătitului, suprafața este prea colorată, este indicat să așezați o foaie de hârtie de aluminiu deasupra tortului.
Scoate tortul din cuptor și așteaptă cel puțin câteva ore înainte de a-l tăia.
Tortul vegan de mere poate fi păstrat la frigider timp de 4 zile.
Ingredients
Directions
În primul rând, pregătiți foaia vegana brisè. Într-un bol, amestecați făina integrală de grâu, amidonul de cartofi și zahărul din trestie.Adăugați un vârf de sare, praful de copt și aroma cu o coajă de lămâie. Amestecați ingredientele cu sucul de lămâie, uleiul de semințe de porumb și laptele vegetal: frământați cu mâinile până obțineți un aluat moale și elastic, ușor de lucrat. Înfășurați pastele briser într-o foaie de film transparent, apoi lăsați-l să se odihnească în frigider.
Între timp, dedicați-vă pregătirii umpluturii. Cojiți merele, tăiați-le felii, cu ajutorul unei mandoline, obțineți multe felii subțiri. Presărați merele cu suc de lămâie pentru a preveni oxidarea.
Turnați zahărul brun într-o cratita mare, de preferință antiaderentă. Adăugați sucul de lămâie și condimentele (scorțișoară și nucșoară). Când zahărul brun începe să se caramelizeze, adaugă feliile de mere și gătește 3-4 minute, menținând o flacără vie. Completați adăugând o lingură de pesmet.
Tort de mere - Știai asta ?!?
Rețeta originală pentru plăcintă cu mere implică utilizarea untului, atât în paste cât și în umplutură de mere. Mai mult decât atât, plăcinta tradițională sugerează utilizarea făinii pentru îngroșarea umpluturii: în schimb, propunem pesmetul, care va da o notă rustică desertului.
Scoateți pastele de briser vegan din frigider și împărțiți-le în două părți una mai mare decat celalalta. Întindeți-o pe cea mai mare orțiunuta de aluat până se obține un disc (BAZA) subțire de 2-3 mm. Pentru a facilita aplicarea, se recomandă să se lucreze aluatul între două foi de hârtie de copt . Aliniați tigaia ceramică cu primul disc de aluat brisé, având grijă să introduceți foaia de hârtie de copt în interiorul acesteia: în acest fel, va fi mai ușor să îndepărtați tortul din tigaie. Cu aluatul rămas, pregătiți un alt disc mai mic (CAPAC).
Se toarnă o lingură de pesmet pe baza pastei: se va folosi la uscarea lichidelor de umplere. Distribuie acum umplutura de mere uniform, acoperind întreaga suprafață .
Acoperiți umplutura de mere cu al doilea disc de aluat și lipiți marginile primului și celui de-al doilea disc, oferindu-i o formă decorativa.
În acest moment, faceți 5 tăieturi (5 spițe) tăind suprafața aluatului cu un cuțit ascuțit.
Ungeți suprafața cu lapte vegetal și presărați zahăr din trestie.
Coaceți prăjitura într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C (ventilat) pentru aproximativ 20 de minute; coborâți temperatura la 160 ° C și continuați încă 20 de minute. Dacă, în timpul gătitului, suprafața este prea colorată, este indicat să așezați o foaie de hârtie de aluminiu deasupra tortului.
Scoate tortul din cuptor și așteaptă cel puțin câteva ore înainte de a-l tăia.
Tortul vegan de mere poate fi păstrat la frigider timp de 4 zile.