Zece motive pentru care consumul de ciocolată 🍫 ne-ar putea salva viețile

Ciocolata nu se bucură de o reputație excelentă în rândul iubitorilor de sănătate, dar nu a fost întotdeauna așa.
Theobroma cacao, acesta era numele său original, era o băutură amară și picantă pe care aztecii o pregăteau doar pentru împărat, nobili și războinici.
Băutura a fost foarte săracă în calorii: spaniolii, câteva secole mai târziu, au fost primii care au adăugat zahăr la ciocolată.

Ciocolata este bună integrata in dietă?

Dacă te numeri printre cei care nu mănâncă ciocolată pentru a nu strica dieta, îți oferim zece motive pentru care consumul de ciocolată este bun pentru sănătatea ta.

👉Coborâți tensiunea

Flavonoidele din ciocolată stimulează producția de oxid de azot în sânge, favorizând deschiderea vaselor de sânge. Când este consumată în mod regulat, cacao scade tensiunea arterială.

👉Protejează ficatul

Ciocolata neagră favorizează circulația sângelui în ficat, prevenind deteriorarea acestui organ important.

👉 Creșteți colesterolul bun

Cacao este compus din acid stearic și acid oleic, respectiv o grăsime saturată și o grăsime monoinsaturată care cresc nivelurile de colesterol bun, scăzând cele ale colesterolului rău.

👉 Protejează inima

Cacao reglează tensiunea arterială, îmbunătățește circulația și reduce inflamația, contribuind astfel la prevenirea bolilor de inimă.

👉 Îmbunătățește starea de spirit

Nu este doar înțelepciunea populară: există o explicație științifică a capacității ciocolatei de a ne face să ne simțim mai puțin triști. Când îl mâncăm, creierul nostru eliberează endorfine și serotonină, hormoni care, printre altele, intervin în modularea anxietății.

👉 Îmbunătățirea abilităților cognitive

Cei care mănâncă regulat ciocolată neagră pot avea și abilități cognitive superioare. Nutrienții din ciocolată susțin funcțiile din creier și au un impact pozitiv asupra activității creierului.

👉 Te face să slăbești

Deși este bogată în calorii, ciocolata conține alți compuși care pot favoriza chiar și pierderea în greutate.

👉 Protejează arterele

Unii compuși naturali din cacao ajută la prevenirea riscului de blocare a arterelor, făcându-le mai flexibile.

👉 Protejează pielea

S-a dovedit științific că unii compuși din cacao protejează pielea de razele solare.

dieta oloproteica

Dietă oloproteicăDietă oloproteică

Dieta oloproteică este un regim alimentar care se bazează pe protocolul Blackburn dar modernizat, adică o dieta fără carbohidrați. Și se desfășoară în trei faze, prima mai drastica și celalalte doua mai complete. Să vedem în mod mai detaliat schema acestei diete. Dietă oloproteică: caracteristici Dieta oloproteică este o strategie alimentară denumită “liposucție alimentară”

carbohidrati

CarbohidratiiCarbohidratii

Pentru cei care inca nu stiau, carbohidratii sun principala sursa de energie a organismului, sunt cei care iti salveaza muschii de la descompunere pe timp de efort fizic. Acest macronutrient