Zece motive pentru care consumul de ciocolată 🍫 ne-ar putea salva viețile

Ciocolata nu se bucură de o reputație excelentă în rândul iubitorilor de sănătate, dar nu a fost întotdeauna așa.
Theobroma cacao, acesta era numele său original, era o băutură amară și picantă pe care aztecii o pregăteau doar pentru împărat, nobili și războinici.
Băutura a fost foarte săracă în calorii: spaniolii, câteva secole mai târziu, au fost primii care au adăugat zahăr la ciocolată.

Ciocolata este bună integrata in dietă?

Dacă te numeri printre cei care nu mănâncă ciocolată pentru a nu strica dieta, îți oferim zece motive pentru care consumul de ciocolată este bun pentru sănătatea ta.

👉Coborâți tensiunea

Flavonoidele din ciocolată stimulează producția de oxid de azot în sânge, favorizând deschiderea vaselor de sânge. Când este consumată în mod regulat, cacao scade tensiunea arterială.

👉Protejează ficatul

Ciocolata neagră favorizează circulația sângelui în ficat, prevenind deteriorarea acestui organ important.

👉 Creșteți colesterolul bun

Cacao este compus din acid stearic și acid oleic, respectiv o grăsime saturată și o grăsime monoinsaturată care cresc nivelurile de colesterol bun, scăzând cele ale colesterolului rău.

👉 Protejează inima

Cacao reglează tensiunea arterială, îmbunătățește circulația și reduce inflamația, contribuind astfel la prevenirea bolilor de inimă.

👉 Îmbunătățește starea de spirit

Nu este doar înțelepciunea populară: există o explicație științifică a capacității ciocolatei de a ne face să ne simțim mai puțin triști. Când îl mâncăm, creierul nostru eliberează endorfine și serotonină, hormoni care, printre altele, intervin în modularea anxietății.

👉 Îmbunătățirea abilităților cognitive

Cei care mănâncă regulat ciocolată neagră pot avea și abilități cognitive superioare. Nutrienții din ciocolată susțin funcțiile din creier și au un impact pozitiv asupra activității creierului.

👉 Te face să slăbești

Deși este bogată în calorii, ciocolata conține alți compuși care pot favoriza chiar și pierderea în greutate.

👉 Protejează arterele

Unii compuși naturali din cacao ajută la prevenirea riscului de blocare a arterelor, făcându-le mai flexibile.

👉 Protejează pielea

S-a dovedit științific că unii compuși din cacao protejează pielea de razele solare.